четвртак, 22. децембар 2016.

Stil koji volim: Hipster

Paa evo mene opet. Odlucila sam da uvedem novi "člana" da tako kažem. "Stil koji volim" će ići svakog drugog četvrtka,a stilove o kojima biste voleli da pišem predlagaćete mi u komentarima. Nadam se da ćete uživati :)

Ovaj stil jako često mešaju sa rokerskim,zato što je veoma sličan njemu,ali opet tako različit. Naime,"hipster" je najpre označavao ljude koji vole džez muziku,imaju svoj stil oblačenja,način govora,boemski stav prema životu.Kasnije taj stil preuzimaju delom hipici,rokeri i pankeri.

Danas hipster označava ljude koji koriste proizvode i slušaju muziku koja nije u trendu,jer time žele da pokažu svoju različitost,zrelo razmišljanje i poglede na svet,očiglednu inteligenciju. Njihov stil oblačenja je ležaran,nemaran,fazon "nisam se trudio/la,ali cilj mi je da izgledam super". Karakteristika hipster stila je uzak džins,iznošene karirane košulje,ležerne majice, indi-boemsku garderobu,crne "geek" naočare,kosa ludih boja.Sve češće nose martinke,converse,sve ono što je ležarno,a i često okrenuto kontra-modi.
Devojke najčešce nose vintidž haljine,neke heklane modele iz bakinog ormara,sandale,čizmice..
Što se nakita tiče(ohh moj omiljeni deo) širok je spektar,a najčeše su floralne trake,neon i crni lak,svetli kaiševi,narukvice i ogrlice sa pticama i slicno. I za kraj evo jednog zanimljivog članka vezanog za hipster stil: http://m.wikihow.com/Be-a-Hipster

U komentare pišite da li vam se dopao post i da li da nastavim da ih pišem na tu temu. Takođe napišite o kojem stilu da pišem narednog četvrtka. 

Posetite instagram profil i zapratite: https://www.instagram.com/the_boho_diary/


.7 коментара:

 1. Milice draga odlican post. Ja sam veliku ljubitelj ovakvog stila tako da mi he drago da sam naisla na ovako dobar post na ovu temu ❤❤❤
  Gotičarka

  ОдговориИзбриши
 2. Obožavam ovaj stil, veoma mi se dopada. Drago mi je što si napisala ovakav post, savršeno si sve opisala!♥

  http://sosihappylife.blogspot.ba/

  ОдговориИзбриши
 3. Odlican post, inace volim ovaj stil ali ne i one quotes koji dolaze uz njega.Mada stil oblacenja sam po sebi mi se jako dopada.Odlcan post :)

  http://badassvampire.blogspot.rs/

  ОдговориИзбриши
 4. Interesantan post o ideja za rubriku. Dopadaju mi se slike i ovaj stil je super opusten i lezeran i lep :)
  novi post:Teen Queen

  ОдговориИзбриши